DRAIVERIN VARREN JÄYKKYYS JA MAILANPÄÄNNOPEUS ARVIOINTI KAAVIO
MAILANPÄÄNNOPEUS ARVIOINTI KAAVIO
Kun mailanpäännopeus mittari ei ole käytettävissäsi niin tällä kaaviolla voit arvioida sen. Arviointi pohjautuu draivin kantomatkaan ja mailaan jota käytät lähestyessäsi griiniä 135 metristä. (Taulukko perustuu keskiarvo mailanmittoihin ja lavan kulmiin.)
 Varren jäykkyys Draiverin mailanpään nopeus (MPH)  Draivin kantomatka m.
Maila 135 metristä.

X-Stiff 105-plus 240 + 8 tai 9-rauta
Stiff 90-105 215-240 6 tai 7-rauta
Regular 80-95 190-215 5 tai 6-rauta
 Seniori (A-Flex) 70-85 160-190 4-rauta / vastaava hybridi
 Ladies Vähemmän kuin 70 Vähemmän kuin 160 3-rauta / väyläpuu

VARREN JÄYKKYYS

Varressa oleva kirjain on suuntaa antava! Yhden yrityksen ”S” voi olla toisen firman ”R” tai ”X”. Ei ole olemassa mitään yhteistäsopimusta stanardeista! Todellinen varsijäykkyys mitataan frequency-mittarilla.

VARREN PITUUS

Draiverilla pitäisi saada yhdistettyä pituus ja tarkkuus. Toistettavuus pituuslyönti kisoissa voi olla 1/6 ja silloin voidaan käyttää pitkävartisia mailoja koska pelaajilla riittää voimaa ja vauhtia. Golfpelissä tavoitteellinen suhde monelle on 14/14.

Kaupasta ostettu miesten Draiveri on 45 tai 45,5 tuumaa. Se on hiljattain viimeisten kymmenien vuosien aikana kasvanut salaa 2 tuumaa.

PGA-tour ammattilaisten (hcp noin +5) draivereiden keskimitta on 44,5 tuumaa? On varmaa että he löisivät 45 tuumaisella varrella jos osaisivat. Mutta sinä osaat…
Rickie Fowler 2017 - 43,5"

Todellinen ongelma on se että mitä pidempi varsi niin sitä vaikeampi sitä on kontrolloida. Eli suoraan hyllystä ostetulla draiverilla sinulla on suuri prosenttuaalinen mahdollisuus lyödä ohi sweetspotin. Eli pallo ei lennä niin kauas ja menee vinonpaan. Käytännössä lyö sentti ohi sweetspotin ja menetät noin 10% mitasta!

Sweetspot (center of gravity) on piste. Se ei voi kasvaa, se ei voi pienentyä. Esim. mainoksien suurempi sweetspot ei ole totta. Sillä tarkoitetaan sitä että kuinka tehokkaasti maila korjaa ohi sweetspotin menneitä osumia.

Suurin yksittäinen tekijä draiverin tarkkuuteen on varren pituus. Ja suurimmalla osalla on aivan liian pitkiä avauskeppejä käsissään…