OIKOTIE ONNEEN?

Muistutus siitä että golf on peli josta ei koskaan tule valmiiksi. Aina on jotain opittavaa ja kehitettävää. Pelin osa-alueet muuttuvat ajan saatossa ja niitä on huollettava. Peli on etsimistä ja löytämistä. Opiskelua ja huoltamista. Sitten vain pidetään pelin eri osa-alueet kasassa. 

Nykyään kuitenkin yhä useammin näkee pelaajia jotka hakevat pelinsä pelastajaa välineistä! Joka vuosi golfaajat käyttävät miljardeja ja miljardeja varusteisiinsa. Valitettavan suuri osa investoidaan välineisiin jotka eivät koskaan kohtaa pelaajan tarpeita. 

Ihmemailat, mainoksissa luvataan kaikenlaista. Suorempia, pidempiä ja toistettavampia lyöntejä. Pelaajat hehkuttavat välineitä, mutta muistakaa että mailat on mittatilaus työnä rakennettu heidän tarpeisiinsa. Hehkutukset ovat varmasti totta, mutta onko niillä mitään tekemistä sinun peliisi ja lyöntiisi. Tiedätkö mitä tarvitset? Esim. varsijäykkyyden, varsipituuden ja lavankulman täytyvät kohdata pelaajan tarpeisiin.

Edelleen maailmassa kierroskeskiarvo miehille on 97 lyöntiä ja naisille 114 lyöntiä. Kaikille pelaajille yhteensä 100 lyöntiä. Vain 6 % miehistä ja 1 % naisista rikkoo 80 säännöllisesti. Ja alle 0.1 % kaikista pelaa paariin. 

Iso osa viime vuosien kehityksistä golfmailoissa menee ihan hukkaan suurimmalta osaa pelaajia. Ne yksinkertaisesti tuhotaan myymällä vääriä lapakulmia ja varsia, kyseiselle pelaajalle.

OIKEAT VÄLINEET SINULLE 

Koen velvollisuudekseni pron asemassa herättää ja valistaa pelaajiamme välinetietämyksen saralla. Olen puolellanne ja haluan olla viemässä ja kehittämässä golfkulttuuriamme eteenpäin! Oikeanlaisilla välineillä on merkitystä, sillä niillä saadaan lisää helppoutta ja nautintoa peliin. Osa välttyisi näin myös joiltakin turhautumisilta ja jopa mahdollisilta lopetusajatuksilta. Siksi kirjoitankin aiheesta!

Tämän jutun tarkoituksena ei ole kannustaa tai jarrutella välineiden hankinnassa, vaan herättää teidät hetkeksi miettimään mitä teillä on ja onko ne palvelleet teitä haluamallanne tavalla? Mutta jos sitten ostatte, niin ostakaa itsellenne sopivat välineet.

Joka päivä vastaani tulee pelaajia jotka kantavat itselleen sopimattomia mailoja. Ja siten nämä välineet eivät helpota omistajan peliä, päinvastoin. Valintakriteerinä on ollut merkki, hinta, hyvin markkinoitu mainos tai joku suositus. Saatkin tästä hieman faktaa.

Olisi tärkeää saada optimoitua pallon maksimaalinen lentomatka. Pallo on tärkeää saada optimaalisessa nousukulmassa ilmaan suhteessa lähtönopeuteen. Näin saadaan maksimaalinen ilmalento. Varsinkin kun väylillämme on ollut pitkähkö heinä jossa pallo ei rullaa, ja jos se on vielä kosteaa. Entäpä esteiden ylitykset! 

Rakentaessa sinulle mailan joudun ottamaan huomioon lähemmäs toistakymmentä kohtaa optimoidakseni välineiden istuvuuden sinulle. Ymmärrettävästi tämä tulee siis olemaan vain pieni pintaraapaisu välinetiedon valtameressä ja siksi haluan käsitellä vain muutamia helposti ymmärrettäviä asioita. Välineet, oma mielenkiintoinen maailmansa…Käsittelyn alle otetaan tiuhimpaan vaihdettu maila.